Kun olet masentunut tai uupunut kannattaa tehdä asioita, jotka tuovat edes vähän iloa ja helpotusta ja joita jaksat tehdä. Aloin itse maalaamaan masennuttuani ja se on tuonut lisäväriä elämään vielä sairastumisen jälkeenkin. Maalaaminen on helppo ja edullinen tapa saada oma luovuus kukkimaan. Olen kerännyt tähän blogitekstiin vinkkejä, miten maalausharrastus kannattaa aloittaa ja mitä kannattaa ottaa huomioon.

Mistä välineet kannattaa hankkia?

Helpoimmalla pääset, kun marssit kauppaan, jossa myydään taidetarvikkeita. Kun inspiraatio iskee, on myöhäistä tilailla netistä. Ja toiseksi: Pääset pois kotoa tuulettumaan, kun menet itse kauppaan. Joten takki niskaan ja ostoksille. Parhaat kaupat, joissa on hinta-laatusuhde kohdillaan ovat mielestäni Puuilo, Clas Ohlson, Lild (kun siellä on kampanja) ja Suomalainen kirjakauppa (löytyy laadukkaita tuotteita).

Mitä kannattaa hankkia?

  • Siveltimet (kokeilemalla selviää, millaisista itse tykkäät)
  • Aloita akvarelli- (vesivärit) tai akryylimaaleilla. Öljymaaleja en alkuun suosittelisi muun muassa voimakkaan hajun vuoksi.
  • Vesiväri- eli akvarellitöihin vesivärille soveltuvaa paperia
  • (Akryylitöihin pohjia). Pohjat eivät ole välttämättömiä. Alkuun soveltuu hyvin esimerkiksi pahvilaatikosta leikattu pala ensimmäisiin töihin.
  • Jos valitset tehdä akryylimaaleilla, osta yksi isompi valkoinen akryylimaalituubi. Se tulee tarpeeseen, kun maalaat työsi pohjaa tai sekoitat värejä.

Mitä tarvitset maalausharrastuksen aloitukseen?

Aikaa, inspiraatiota, avointa mieltä. Maalit, siveltimet ja joku pohja, jolle maalata.

Mitä tarvitsee osata?

Ei mitään. Jos sinulla pysyy sivellin kädessä ja saat maalin ulos purkista, olet valmis aloittamaan maalaamisen. Maalaamisen aloituksessa ei kannata vilkuilla sivuille ja ihmetellä mitä muut tekevät. Tartu rohkeasti toimeen ja aloita. Muista, että AINA voi maalata päälle, jos menee ”pieleen”. Anna luovuuden virrata ja maalaa.

Millaisista töistä kannattaa aloittaa?

Tee jotain abstraktia, missä ei tarvitse olla jotain ennalta suunniteltua kuviota. Leikittele väreillä ja kokeile miten maalit käyttäytyvät ja millaista jälkeä saat aikaan milläkin siveltimellä. Nauti ja anna maalaamiselle hetki aikaasi.

Ja muista:

”Vertaa itseäsi siihen, mitä olit eilen, älä siihen, mitä joku muu on tänään.” – Jordan Petterson.

-turuntimantti-