Näin teet WordPress-nettisivut itse yhdessä päivässä

Nimesi menee täällä

Moikka, olen Julia eli turuntimantti suorittamisesta luopunut elämänihmettelijä Raisiosta. Vapaa-ajallani teen taidetta ja otan rennosti. Talvella 2018 koin työuupumuksen ja keskivaikean masennuksen, jonka jälkeen muutin radikaalisti elämäni suuntaa ja pyrin kohti henkistä kasvua. Tervetuloa mukaan!

14.12.2019

Kun suunnittelin mun yritystoiminnan aloitusta, oli alusta asti selvää, että haluan oppimisen vuoksi tehdä markkinoinnin itse niin pitkälle kuin vain taidot antavat myöden. Aika pitkälle ne riittävät, kun ei anna periksi ja on valmis ottamaan asioista selvää. 

Yllätyin kuinka helposti ja nopeasti on mahdollista tehdä omat WordPress-sivut itse. Elämäni toinen sivusto, jolla parhaillaan vierailet valmistui noin kahdeksassa tunnissa!

Olen googlettanut varmaan tuhansia yksittäisiä asioita ja näistä tuhansista googletuksista jaan sulle nyt ne kaikkein olennaisimmat, että sä saat kivuttomasti sun WordPress-sivut pystyyn.

Huomioitavia asioita:

  1. Olen tavallinen aloitteleva yrittäjä, jolla on perus hyvät atk-taidot.
  2. Tämä mun tapa on yksi tuhansista ja muita tapoja en vielä osaa. Itse pystytin molemmat nettisivuni 7-12 tunnissa tällä metodilla.

Sivut, jotka olen tällä tavalla tehnyt:

www.apuahevosenkanssa.fi  (4.11.2019, avattu)

www.turuntimantti.fi (22.11.2019, avattu)

Tarvitset:

  1. Noin 150,00 € rahaa, vähän yläkanttiin arvioituna. Kustannukset koostuvat domainista, webhotellista ja WordPress-teemasta nimeltä Divi.
  2. Noin kahdeksan tuntia keskeytymätöntä työaikaa niin, ettei sua häiritse mikään
  3. Karkean suunnitelman siitä millaiset sivut haluat (ulkoasu, rakenne ja sisältö)

 

Näin teet omat kotisivut tai blogin step by step

Steppi 1. Valitse tulevien sivujesi domain eli www-osoite

Steppi 2.Valitse webhotelli. Mä olen käyttänyt molemmissa nettisivuissa Domainhotelli.fi-palvelua

Steppi 3. Youtubesta löytyy video, jossa WordPressin gurumies Darrel Wilson kertoo miten teet WordPress-sivut Divi-teemaa käyttäen. (How To Make A WordPress Website 2019 – Divi Theme For Beginners.) Katso koko video ja tee juuri niin kuin tää gurumies neuvoo.  Video löytyy tästä.

Ainoa asia, jossa poikkesin ohjeissa, on tuo webhotelli eli otin suomalaisen webhotellin.

Steppi 4. Onneksi olkoon! Sulla on sivut pystyssä!

Steppi 5. Tästä ne hommat vasta alkavat. Kirjoita sisältöä, muokkaa, korjaa, mieti mitä sisältöä halutaan nähdä, kirjoita, etsi kuvia, muokkaa. Toista.

Opettele rohkeasti itse. Pyydä apua tarvittaessa.

Viimeinen steppi 5. on se syy minkä takia nettisivut ja niiden ylläpito ostetaan helposti ulkopuolelta. Nettisivut vaativat melko paljon aikaa ja itseopiskelua.

Muista kuitenkin, että voit ostaa nettisivujesi ylläpidon ulkopuolelta myös myöhemmin. Tai jos tulee ongelmia sivujen kanssa esimerkiksi päivityksissä, voit ostaa apua joltain ammattilaiselta vaikka tuntihinta perusteisesti.

WordPress-sivuja ylläpitää todella monet. Voit koska tahansa ulkoistaa palvelun osin tai kokonaan.

Nyt toivotan sulle tsemppiä matkaan! Nakkaa kommentteihin linkkiä, mikäli teet sivut samalla tyylillä.

Tuun mielelläni kurkkaamaan sun präniköitä sivuja!

 

-turuntimantti-

Lue lisää..

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *