Mä en ole ollut Tupperin kippokuppien fani. Puolisoni kodista on löytynyt yksi asia, joka on ylitse muiden ja nykyään mun yksi parhaimmista kavereista. Ja tämä pitäisi löytyä joka kodista.

Nimittäin EasyRice-pönttö tässä linkki. Oikeesti, aivan nerokas keksintö.

Riisi ärsyttää

Riisissähän ottaa päähän se, että ne kikkarat ei pysy purkissa. Vaan leviävät pienestäkin riisilaatikon tönäisystä valtoimenaan maailmaan. Kattilassa ne palavat pohjaan ja kun sekoitat, riisit hyppäävät kattilasta hellalle ja todennäköisesti tilaisuuden tullen karkaavat hellan ja tason välissä olevaan rakoon ja viettävät siellä seuraavat 20 vuotta kunnes on aika tullut vaihtaa hellaa. Ja kun alat syömään, nihkeä riisi takertuu kaikkeen mihin se koskee. Riisi tahmaa tasot ja hihasi, kun pahaa aavistamatta kurkotat pudonneen riisitahman yli kanakastiketta. Ja seuraavana päivänä tahma on kuivunut keoksi, joka vaeltaa lasten sukissa kohti olohuoneen villalankamattoa. Kaikkia ärsyttää.

 

Kesytin villin riisin

Kun riisin laittaa EasyRice pönttöön (3 dl riisiä ja 8 dl vettä, suolaa) kansi kiinni ja 15 minuuttia mikroon se ei pääse enää karkaamaan. Ei tarvitse vahtia, eikä riisinpalko mene enää nenään. Lisäksi se on täydellisen kuohkeaa eikä vetistä tai pohjaan palanutta. Ja säästyy myös riisikattilan pesulta. Laitan pöntön tiskikoneeseen ja siinä se.

Paras ja nopein arjen helpottaja resepti

Punainen curry-kookoskastike (noin 8 annosta)

400 g               maustamatonta kanasuikaletta, naudan suikaletta tai possunsuikaletta (vegeille soijasuikale)

1 rkl                 punaista currytahnaa

2-3 prk            kookosmaitoa

                         suolaa

 Paista liha tai kana. Lisää ruokalusikallinen currytahnaa ja sekoita. Lisää kookosmaito ja sekoita. Suolaa oman maun mukaan.

Kastike valmistuu, kun riisi on mikrossa. Aikaa kuluu 15 min. Tahnapurkki säilyy jääkaapissa avattuna pitkään, kun muistat käyttää puhdasta lusikkaa. Pidän kotona kookosmaitoa aina valmiina niin kaupasta ei tarvitse tuoda kuin liha kiireisinä päivinä.

-turuntimantti-