Sain syntymäpäivälahjaksi toivomani 7 kg 4living painopeiton. Painopeiton suositellaan olevan noin 10 % käyttäjän painosta. Minulla on siis aavistuksen painavampi peitto kuin olisi tarpeen.

Itse olen melko hyvä ja rauhallinen nukkuja, mutta ajatus painopeitosta houkutteli. Levottomalle nukkujalle painopeitto antaa varmasti rauhoittavan apuvälineen. Painopeitossa on ehdottomasti hyviä puolia, mutta myös muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Kokemuksia painopeitosta

1. Pussilakana ei oikein toimi painopeiton kanssa

Painopeitto painaa sen verran, että pussilakana ei oikein tahdo pysyä paikoillaan. Itse käytän toista täkkiä painopeiton alla, jossa on pussilakana. Toinen vaihtoehto on laittaa tavallinen lakana alle ja painopeitto päälle ja kääntää lakanan sivut painopeiton suojaksi.

2. Kuuma

Minun painopeittoni on itsessään mukavan viileä, mutta johtuen siitä, että minulla on toinen täkki alla, painopeitto on ajoittain aika kuuma.

 

Huomio makuuhuoneessa nukkuvat lemmikit ja pienet lapset!

Tärkeimpänä kaikista. Koirani melkein tukehtui painopeiton alle. Heitin unissani painopeiton pois päältä ja koirani nukkui vieressäni. Heitin vahingossa peiton koiran yli ja koirani nukkui peiton alla tyytyväisenä. Hetken päästä koirani alkoi tärisemään hapenpuutteen vuoksi. Ole siis erityisen varovainen peiton kanssa, jos samassa huoneessa on lemmikkejä. Painon tunne oli ainakin koirani mielestä ilmeisen mukava, koska painon alla nukkui niin sikeästi. Pienten lasten nukkuessa makuuhuoneessa en suosittele painopeittoa ollenkaan.

3. Alaselkä kipeytyy helposti

Jos sinulla on erityisesti alaselän kanssa haasteista en voi suositella sinulle painopeittoa. Itselläni on tapana korjata peiton asentoa jaloilla ja huomasin painopeiton kanssa, että alaselkä kipeytyy, kun unissani potkin peittoa nostaen jalkoja. Alaselkä on muutaman kerran vihlonut melko ikävästi.

4. Mikäli pohdit painopeittoa lapselle, ole tarkkana painorajojen kanssa.

Pieni lapsi ei mielestäni saa mennä aikuisen painopeiton alle lainkaan. Heiveröinen lapsi ei pääse 7 kilon painopeiton alta kovin notkeasti liikkeelle, kun siinä on aikuisellakin tekemistä.

Painopeitto on hittituote, mutta se ei sovellu kaikille. Testaamalla selviää edesauttaako painopeitto untasi. Ennen painopeiton hankintaa kokeile parantaa untasi löytämässä luonnollinen unirytmisi. Turvallisia unia painopeiton kanssa.

-turuntimantti-